Connect with us

Гербери

Евродепутат посече „Промяната“: Лакомията им за власт и постове ще забави България

Published

on

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков осъди остро атаките срещу Мария Габриел и прогнозира съставяне на служебен кабинет.

Със сигурност политическата лакомия на „Продължаваме промяната“ за постове, за влияние, за регулатори, за служби ще забави България към Еврозоната и към Шенген, каза Новаков.

Новаков посочи, че на следващите избори както и да се проведат те, той и неговите колеги ще се стремят да се представят по възможно най-добрия начин и това да доведе да съставянето на стабилно правителство, което трябва да решава много важни за страната задачи, след които не само влизането в еврозоната и в Шенген, но и Плана за възстановяване и устойчивост, оперативни програми, Плана за справедлив преход на въглищните райони.

Новаков прогнозира, че ако изборите са две в едно, вероятно в кампаниите на кандидатите за европейския парламент ще доминира риториката за НС, вътрешнополитическия контекст. Надявах се да имаме европейски дебат, за това как България се разполага в ЕС, какви да бъдат нашите приоритети за следващите 25 години, защото в момента се приемат политики на Европейския съюз, които ще действат до 2050 година, каза още Андрей Новаков.

Евродепутатът Андрей Новаков изнесе пред студенти и преподаватели в ЮЗУ „Неофит Рилски“ публична лекция на тема „Бъдещето на ЕС между зеления пакт, реиндустриализацията, сигурността и опазването на околната среда“, предаде „Трибюн“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени