Connect with us

Гербери

Мария Габриел излезе с призив: Да си дадем шанс!

Published

on

Времето на предизборната кампания да се използва да бъдат откроени важните неща за българските граждани, реформите, начинът, по който да се случат, за да си дадем шанс след изборите да се върнем с уважение един към друг, с ясен ангажимент какво искаме да направим и да не позволим манипулациите, разделението да вземат превес. За това призова вицепремиерът и външен министър в оставка Мария Габриел.

Тя благодари на премиера в оставка акад. Николай Денков, че „с него никога не надвишихме границата, от която разговорът между нас щеше да стане невъзможен“.

Габриел отбеляза важността на политическата култура на диалог и уважение към другия, въпреки това тя добави, че всички сме станали свидетели на това какво се случва, „когато по време на преговорите получаваш условия, които се променят всеки ден, когато по време на преговорите стане ясно, че нямаме ясна точка, до която да достигнем заедно“.

Попитана дали президентът е поставен пред стеснен избор за служебен премиер с промените в Конституцията, Габриел заяви, че не може да отговаря от името на президентската институция. В този момент е най-важно всеки да остане с уважението към институцията и нейните компетенции, каза още Габриел.

На въпрос дали „се вижда“ на някаква позиция след вота, Габриел заяви, че не може да даде отговор на този етап поради една причина. „До ден последен на това правителство ще изпълнявам съвестно задълженията като вицепремиер и министър на външните работи“, посочи тя. Когато останеш фокусиран върху това да вършиш работата си с желание, да има резултат – Шенген, но и много други стъпки, това е най-доброто, каза Габриел. Тя добави, че е важно да се покаже, че правителството се е ангажирало България да се развива по европейски стандарти, за това страната ни да е доверен, надежден партньор на страните членки на ЕС и на НАТО.

Вярвам, че на всички голямата ни цел е България да бъде една модерна европейска държава, каза още Габриел, предава БТА.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени