Connect with us

Гербери

Теменужка Петкова разкри какво са им казали от ПП-ДБ: Това е толкова обидно! Те искаха цялата власт

Published

on

От ГЕРБ-СДС влязохме в тези преговори с конструктивна нагласа, искахме да имаме редовно правителство и да не се стига до нови предсрочни избори. Това заяви в ефира на NOVA NEWS народният представител от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.

Тя посочи, че основната причина да се провалят преговорите и да не се стигне до коалиция е заради желанието от страна на ПП-ДБ да имат цялата власт.

Споровете опираха до постове и позиции, въпреки че колегите от ПП-ДБ се опитват да отрекат тези факти, но това е самата истина. ПП-ДБ искаха да имат цялата власт, докато ние искахме да имаме равно споделена отговорност, защото ГЕРБ е първа политическа сила след последните парламентарни избори, обясни Петкова.

По думите ѝ от ПП-ДБ са им обяснили, че за равно споделена отговорност може да се говори след още девет месеца, за да видят дали ГЕРБ ще издържи „теста“, което Теменужка Петкова определи като „обидно“.

„Споразумението беше подписано от Мария Габриел, но от ПП-ДБ отказаха да го подпишат, защото имало две неща, за което не се бяхме разбрали – за следствената тайна и конкретна дата за промяна в ръководствата на службите за сигурност“, каза тя.

По отношение на конституционната процедура по избор на служебен министър-председател Петкова коментира, че всичко е в ръцете на президента Румен Радев и изрази надежда да няма сътресения и в най-скоро време да имаме служебно правителство.

Ние стриктно следвахме модела, който имаше Христо Иванов за това как трябва да изглеждат промените в Конституцията. Всичко, което се разписа в Конституцията, е модела на Христо Иванов. Очевидно ще има въпроси, които ще бъдат разрешени, допълни депутатът от ГЕРБ-СДС.

Тя напомни, че главната задача пред служебният кабинет ще бъде да организира честни избори.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени