Connect with us

Нюзрум

Корнелия Нинова назначи за лидер на БСП-София внука на легендарен министър на Тодор Живков

Published

on

Социалистът Иван Таков от днес е временен лидер на БСП-София до 22 март, когато ще се проведе насрочената от Националния съвет градска конференция за избор на нов председател след отстраняването на Калоян Паргов.

Именно тогава внукът на легендарния комунист и министър на Тодор Живков – Пеко Таков, ще се кандидатира и за постоянен лидер на БСП-София. Досега Таков е бил заместник-председател на столичните социалисти, отговарящ за партийната дейност. Неговият кабинет бе на третия етаж в сградата на „Леге“ 10, където се помещава БСП-София. Сега Таков се качва от третия на четвъртия етаж в кабинета на Калоян Паргов.

Националният съвет на БСП наложи в събота наказание на председателя на столичната организация Калоян Паргов, с което му отне правото да заема публични длъжности, да членува в органите на БСП и да се кандидатира за тях за срок от една година. Така Паргов остава член на БСП, но вече не е председател на БСП-София. Иначе в медийното пространство вече циркулират множество спекулации относно кандидатите за нов лидер на столичните социалисти. Сред най-популярните имена са тези на дъщерята на бившия депутат от БСП Румен Овчаров – Теодора Овчарова, която три пъти бе и кандидат за народен представител през 2021 година. Другото име, което упорито се върти, е на Евгений Белий – шеф на социалистите в район „Красна Поляна“ и най-доверен човек на Нинова в столицата.

Най-четени