Connect with us

Нюзрум

Политолог втрещи с прогноза, водеща до немислимото

Published

on

„Избирането на председател на парламента не означава, че ще има правителство. Дори напротив – многократно лидерите на ПП-ДБ подчертаха, че няма да подкрепят кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС. Имаме крачка напред, постигна се политическа зрялост, но тя няма да доведе до дългосрочно Народно събрание и до сформиране на редовен кабинет“.

Коментара направи пред БНР политологът Диана Сивилова.

Тя прогнозира продължение на управлението на служебното правителство на президента.

Големият сблъсък ще се получи, когато се стигне до нюансите на отделните реформи и няма да се вземе решение, смята политологът.

Диана Сивилова подчерта, че всяка партия, която влезе в коалиция със свои опоненти, тръгва надолу:

„Може би ще втвърдят повече вота на „Възраждане“, ако има коалиция на ПП-ДБ с ГЕРБ. … Има някаква логика Бойко Борисов да даде път на младите, но текат задкулисни договорки и не се знае. Този компромис с избора на председател на парламента беше срещу това ПП да получи председател на правната комисия. … Каквото и да се случи, изпадаме в една нонсенс ситуация, защото имаше правителство на ПП и то беше свалено именно с ентусиазма на ГЕРБ“.

Според нея по думите и по невербалната комуникация на президента Румен Радев се усеща, че той има все още желание да управлява със служебен кабинет.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени