Connect with us

Парламент

Скандал в парламента, разкриха защо депутат на Киро напуска! ДПС: Да трудоустроим още някого от ПП?

Published

on

Съмнения, че Георги Гвоздейков подава оставка, за да стане шеф на новото държавно звено за медицински хеликоптери, скара депутатите в парламента. Въпреки това те приеха оставката.

Той ще поеме създаването на вертолетната служба за спешна помощ. Това е една нова служба, която тепърва ще се създава и в някакъв момент всеки български гражданин ще разчита на нея. Това е изключително голяма отговорност. Аз, като представител на опозицията и пилот, не бих се доверил особено на решението, което МС ще вземе в 12 без 5 за създаването на тази служба. Това каза Николай Дренчев от „Възраждане“, който първи хвърли обвиненията към Гвоздейков. Твърденията на Дренчев отприщиха редица изказвания и предизвикаха спор между депутатите.

С интерес парламентарната група на „Има такъв народ“ ще следи развитието на Гвоздейков, защото „процедурата да го поставят на това място е задействана доста преди това“, пък обеща Тошко Йорданов.

Станислав Анастасов от ДПС лаконично попита дали има още някой в залата, който трябва да се трудоустрои преди извънредните избори, което е пряко свързано с Плана за възстановяване.

Още снощи Гвоздейков потвърди, че подава оставка, но бе лаконичен, като единствено заяви, че партията има много каузи и ще им помага по друг начин.

В крайна сметка оставката беше приета със 111 гласа „за“, 29 – „против“ и 6 – „въздържал се“.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени