Connect with us

Нюзрум

София е под блокада, земеделци зоват: Вътев да спре да лъже!

Published

on

Десетки земеделски производители се събраха пред сградата на Народното събрание на протест с искане за оставка на министъра на земеделието Кирил Вътев.

Причината –  „цялостното му несправяне с политиката в сектора и умишленото противопоставяне на бранша“.

Тежка техника няма пред МС. Отново беше излято мляко. 

„Настояваме министърът на земеделието да спре да лъже и да манипулира българската общественост, защото сутринта каза, че протестиращите днес не търсят диалог и го отхвърлят“, заяви пред БГНЕС Димитър Зоров, председател на Асоциацията на млекопроизводителите, който е един от организаторите на протеста.

Той е категоричен, че исканията им не са политически, а са свързани с просъществуването на българското земеделие в чувствителните сектори „Животновъдство“, „Зеленчукопроизводство“ и „Плодове“.

„Министърът постоянно прехвърля проблемите, които той създава, към премиера акад. Денков. Дори днес си позволи да каже, че искаме оставката на министър-председателя и на правителството, което въобще не отговаря на истината“, добави Венцислав Върбанов, председател Асоциацията на земеделските производители в България, който също е сред организаторите на днешния протест. Според него Вътев не е могъл да разбере какви са му функциите и за какво точно отговаря.

По думите му няма логика в действията на министъра на земеделието и затова му искат оставката.

Земеделците заявяват, че ако Денков отвори вратите на МС, те ще влязат вътре за разговори. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени