Connect with us

Нюзрум

Човекът до Бойко проговори за ротацията, имат предложение за смяна на ключови министри

Published

on

Бихме могли да предложим министри на земеделието и на икономиката след ротацията. Това каза лидерът на СДС Румен Христов в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS. Той заяви, че ще имат предложения и за кандидати в евролистата и изтъкна, че евродепутатът Александър Йорданов е тяхна номинация.

По повод вчерашното изказване на вицепрезидента Илияна Йотова, че атаките срещу президента Румен Радев се дължали на отказа му да участва в „сглобката”, лидерът на СДС изтъкна разликите между държавния глава и управляващата коалиция. „Аз не съм чувал за предложения. Може ли да си помислим, че президентът Румен Радев ще участва по някакъв начин в „сглобката”? Първо, правомощията му по Конституция не позволяват това и второ – ние сме на диаметрално противоположни позиции”, каза Христов.

Той описа ситуацията по-скоро като „война между институциите”, а не толкова между личности.

Румен Христов смята, че заявката на президента за алтернативна политическа сила ще бъде поредната проруска партия, която ще се бори за проруския електорат в България.

„Евроатлантическото мнозинство, проевропейските хора и мнозинството в парламента сме достатъчни, за да вървим по пътя, избран преди много години”, заяви Румен Христов.

Запитан за „касички” в президентството, той каза: „Няма дим без огън. Имаше сигнали за натиск върху бизнеса по време на служебните правителства”. Христов очаква проверките на прокуратурата да изяснят дали има нередности.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени