Connect with us

Гербери

Знаково лице от СДС се готви да заеме мястото на Деси Атанасова в НС

Published

on

Областният шеф на СДС в Русе Драгомир Дамянов ще заеме мястото на Десислава Атанасова в парламента, ако тя влезе в Конституционния съд, съобщава „Епицентър“.

Решението на Бойко Борисов да номинира Десислава Атанасова за конституционен съдия дава шанс на СДС да вкарат свой човек в парламента.


На последните избори досегашната шефка на парламентарната група на ГЕРБ избра да стане депутат от Русе. Втората квота за партията отиде за младия областен координатор Георги Кръстев, който събра 3208 преференции и си застрахова място на парламентарните банки.

С напускането на Атанасова обаче път в парламента ще намери областният председател на СДС в Русе Драгомир Дамянов. Този път той бе пети в листата на коалицията, но на вота през април успя да събере 1289 преференции, което му даде шанс да мине бариерата от 75 и да пренареди листата, ставайки трети.

Това няма да е първото влизане на Дамянов в парламента – за кратко бе депутат в 48-ото НС, където отново влезе благодарение на преференциалното пренареждане. Тогава той измести настоящия депутат Георги Кръстев.

Роден през 1958 г. в Бяла. Магистър по „Управление на промишлеността“ от Икономическия университет във Варна. Член е на СДС от 1990 г., областен председател на съюза от 2015 г. и член на НИС от 2006 г. Бил е заместник-кмет и изпълняващ длъжността кмет на община Бяла от 1990 г. до 1995 г. От 2003 г. до 2007 г. е общински съветник в Две могили, а след това има и мандат като кмет на общината. Женен, с две деца и двама внуци.

Най-четени