Connect with us

Timeline

Мария Габриел взриви мрежата: България може да се превърне в…

Published

on

България може да бъде регионален иновационен хъб, в центъра на който са талантите, новите технологии и инвестициите, написа във Фейсбук вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. Тя се е срещнала с посланиците в България на държави извън ЕС. Това е регулярна работна среща, която провеждаме на всеки няколко месеца в този формат, обяснява Габриел.

„Стабилност, иновации, стратегически партньорства – това са трите послания, на които наблегнах на днешната среща. България е фактор за стабилност в Черноморския регион и Югоизточна Европа. България надгражда стратегическите партньорства както с традиционни, така и с нови партньори. Обединени, с взаимно уважение и прагматично сътрудничество, можем да се справим с глобалните предизвикателства. Благодаря на посланиците за позитивното отношение и очаквам с интерес следващата ни среща“, написа Мария Габриел.

Как България да се превърне в регионален иновационен хъб, обсъди миналата седмица Мария Габриел с министъра на инвестициите на Кралство Саудитска Арабия.

Най-четени