Connect with us

Парламент

Нинова видимо доволна от Радев: Ние го призовахме и той не отиде

Published

on

Задоволство, че президентът Румен Радев ги е послушал и не е отишъл на клетвата на новите конституционни съдии, изразиха от БСП в парламента, предава „24 часа“.

„Ние го призовахме да не ходи на клетвата, така че това е едно добро решение. Промените в конституцията и избора на конституционните съдии според нас бяха изначало сбъркани и противоконституционни. Затова сме пуснали своите жалби до Конституционния съд, така че го оценяваме положително – това е нашият призив и той го послуша“, коментира лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Преди седмица и тя, и представители на „Възраждане“ призоваха държавния глава да не ходи на клетвата на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков като съдии в КС. Час преди клетвата днес от прессекретариата на Радев съобщиха, че той няма да отиде.

Нинова обаче заяви, че левицата все още има възражения срещу избора им и чака решението на КС по жалбата им. БСП изпрати конституционна жалба заедно с „Възраждане“ и „Има такъв народ“. Същото направи и президентът Румен Радев. Проблемен за БСП е най-вече срокът, който вместо седем е девет години.

Според соцлидерката е възможно отсъствието на президента да направи избора на Атанасова и Белазелков нелегитимен.

Тя отказа да коментира ситуацията с изгонения от партията Кирил Добрев и да каже член ли е на партията той все още. Преди седмица той разказа в социалните мрежи, че не е успял да си издаде кредитна карта, защото според баката е подал грешна информация – че не е член на политическа партия, тъй като се оказало, че според актуалното състояние на БСП той все още е част от националния им съвет.

Най-четени