Connect with us

Нюзрум

Подписка до премиера разплака защитниците на МОЧА

Published

on

Отворено писмо и подписка против защитниците на Паметника на Съветската армия беше публикувано от депутата от СДС в 37-о НС и 40-о НС Иван Сотиров. В него се казва, че „българските граждани с демократични убеждения“ са силно обезпокоени от „масираната кампания за реабилитация на престъпния комунистически режим и от тенденцията към рекомунизация на страната ни през последните години“.

„Една от най-очевидните форми на проповядване на недемократичната комунистическа идеология е защитата и рекламирането на пропагандните монументи, издигнати във възхвала на тоталитарния комунистически режим. Силно сме обезпокоени и от факта, че такива противозаконни и антиконституционни действия се извършват от народни представители и лидери на парламентарни партии. Това представлява директна заплаха за конституционно установения демократичен ред в Република България“, пише още в писмото.

Ето и цялото писмо с подписалите се до момента:

ДО

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО

СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г-Н РОСЕН ЖЕЛЯЗКОВ

ДО

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г-Н НИКОЛАЙ ДЕНКОВ

ДО

ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ПАРЛАМЕНТАРНИ

ГРУПИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО

И.Ф. ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА

БЪЛГАРИЯ

Г-Н БОРИСЛАВ САРАФОВ

О Т В О Р Е Н О П И С М О

Уважаеми г-н Председател на Народното събрание,

Уважаеми г-н Министър-председател,

Уважаеми госпожи и господа, народни представители,

Уважаеми г-н и.ф. Главен прокурор,

Ние, български граждани с демократични убеждения сме силно обезпокоени от масираната кампания за реабилитация на престъпния комунистически режим и от тенденцията към рекомунизация на страната ни през последните години.

В грубо нарушение на ал. 1 на чл. 108 от Наказателния кодекс, в който е записано, че: „Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология, или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева.“, по недвусмислен начин се проповядва обявеният през 2000 г. със закон за престъпен комунистически режим.

Една от най-очевидните форми на проповядване на недемократичната комунистическа идеология е защитата и рекламирането на пропагандните монументи, издигнати във възхвала на тоталитарния комунистически режим. Силно сме обезпокоени и от факта, че такива противозаконни и антиконституционни действия се извършват от народни представители и лидери на парламентарни партии. Това представлява директна заплаха за конституционно установения демократичен ред в Република България.

Настоящата кампания е част от хибридната война за ревизия на цивилизационния избор на Република България. Замисълът страната ни да бъде откъсната от ЕС и НАТО, от общността, която гарантира нашата сигурност, свобода и просперитет, представлява национално предателство. Всеки, който работи за запазване на зависимостта на страната ни от Кремъл и за връщането ѝ в Евразийската зона на режими, управляващи с насилие и корупция, извършва тежко престъпление срещу нашия народ. Очевидно е, че зад тези незаконни деяния стои днешната олигархия, в която са се трансформирали корумпираният политически елит на комунистическия режим и репресивният му апарат.

Освен в обнародвания на 5 май 2000г. Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен има още няколко документа на европейските институции и на Народното събрание на Република България, в които недвусмислено се приема, че комунистическите режими са тоталитарни и престъпни:

  • Резолюция 1481/2006 г., приета от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа;
  • документ 11112/2006 г. на Комитета на министрите на Съвета на Европа за осъждане престъпленията на тоталитарните комунистически режими;
  • Резолюция на Европейския парламент „Европейската съвест и тоталитаризмът“ от 2 април 2009 г.;
  • Решение на Народното събрание от 18 септември 2008 г. за подкрепа на Пражката декларация „Европейската съвест и комунизмът“. Сред препоръките на Пражката декларация е и предложението 23 август да бъде обявен за ден на почит към жертвите на нацистките и комунистическите режими;
  • Решение на Народното събрание от 19 ноември 2009 г., с което 23 август е определен за Ден на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени