Connect with us

Парламент

Тошко Йорданов изригна: Наглостта на ПП е бездънна! Асен излъга, а Рашков избяга

Published

on

„Важни са фактите. Стана ясно, че Асен Василев е излъгал, че не познава двамата контрабандисти. От три места стана ясно, че ги познава, защото има записи и снимки от камерите на Агенция „Митници“, има засечен разговор на Асен Василев с един от двамата контрабандисти, с който обсъжда кой да е шеф на полицията в Хасково, защото „Капитан Андреево“ е там и това е човекът, гол с тези двамата контрабандисти Недан Хадижев. Стана ясно, че тези двамата са били вкарвани в МФ без да бъдат записвани на срещи с Асен Василев.“ Това заяви Тошко Йорданов след заседанието на Временната комисия за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“ и евентуалната роля на Асен Василев, предаде „Трибюн“.  

„Човек който няма притеснения ще остане, а този човек на ръката на Живко Коцев не се е материализирал сам, този пудел с пачките също“, заяви още председателят на временната комисия Тошко Йорданов. Той допълни, че Рашков и Димитрови освен всичко са и съседи и обърна внимание, че ПП имат финансов министър, който назначава шеф на Митниците, тя пък има връзка с Димитрови, които пък имат дълго познанство с вътрешния министър Бойко Рашков и след това разкрит контрабанден канал, в който са свързани всички те“, каза още Йорданов.

„Наглостта на ПП е бездънна“, заяви още Йорданов и допълни, че всичко получено в комисията ще бъде изпратено в прокуратурата.

„Не знам как да се изразя някой да си празнува рождения ден с външни хора в министерство, някакви си 100-на човека, външни хора. Само си представете Гроздан Караджов, докато беше министър на регионалното развитие си прави рождения ден 100 човека външни в министерството. Ами те щяха да се обесят от възмущение“, каза още Йорданов и се възмути от двойния аршин на ПП. „Кой знае какви неща още ще излязат за Асен Василев. Явно МВР е парти център за контрабандисти“, заяви Йорданов и допълни, че може да си каже каквото си иска, защото все пак Рашков е избягал.

„Да му имам информаторите на Рашков с тези снимки с пачките“, допълни Йорданов.

Станислав Балабанов заяви, че ПП трябва да си понесат отговорността, защото същите тези са коментирали пачките и снимките на Бойко Борисов, но за техните да не се говори. „В МВР за рожден ден входа за контрабандисти е отворен. Този човек има бели петна, защото първо каза, че не ги познава, после излезе, че се е срещал с тях, после е ходил с тях да агитира по време на компания, дали ще се окаже, че са и дарители на ПП. Рашков го има на снимки с този пудел, който е захапал пачките“, заяви Балабанов.

Тошко Йорданов заяви, че комисията не е съд, но е важно да се покаже кой какво прави, защото идват избори. „Ако дойде Асен Василев утре, за което вече се съмняваме, защото и той излъга“, заяви Балабанов по повод срещите на бившият финансов министър с Димитрови, които са влизали в МФ заедно с неговия съветник. Освен това ще го питат и за изфабрикуваните публикации за митричари, които уж били подадени от чужди служби, без такива въобще да има.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени