Connect with us

Парламент

Бивш главсек осветли пред депутатите, ролята на Стефан Димитров в МВР

Published

on

Бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров заяви пред парламентарната комисия по казуса с аферата в митниците, че заподозреният заедно с Петя Банкова Стефан Димитров има същата роля в МВР, както Мартин Божанов-Нотариуса в съдебната власт, предаде Блиц.

„Въпросното лице Стефан Димитров съм го виждал многократно да влиза в сградата на МВР. Спираше на уличка, която е забранена. В някои случаи съм виждал да влиза през транспортния вход, посрещан от шофьора на г-н Рашков.

Не го познавам това лице. Разбрах за имената му от снимка и информация в сайтовете. Не знам по какъв повод е влизал при г-н Рашков.“

Много често бяха в ГД „Национална полиция“ при директора Венцислав Кирчев. Знам, че и често е ходил при Тенчо Тенев. Дори съм чувал коментари за този със затъмнените стъкла.

Въпросното лице Стефан Димитров е било на един семинар на КАТ-СДВР в „Кенана“, въпросното лице е присъствало на масата, нещо като Нотариуса в Боровец. Там е бил и Тенчо като организатор на банкета“, посочи Петър Тодоров.

Информацията е от охранителите. Съпровождал ги Лъчезар Ставрев, който е експерт в министерството и затова не са записвани в книга. Отговорът за депутатите от митниците и Министерството на финансите изчете председателят на комисията Тошко Йорданов. „Асен Василев излъга. Той каза, че не познава Димитрови“, обяви Йорданов. 

Депутатите изслушват и бившия вътрешен министър Бойко Рашков.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени