Connect with us

Парламент

Ново 20 пълни джоба на депутатите: По две заплати ли ще взимат?

Published

on

Още един казус коментираха днес народни представители в парламента, който идва с промените в Конституцията – чл. 64, ал. 4 от Конституцията, според който 49-ото Народно събрание ще остане действащо до клетвата на 50-ия парламент, пише „Лупа“. Така за периода на застъпване ще се плащат заплати на депутатите и за двата мандата.

Опозицията обвини ПП-ДБ за всички проблеми, които промените в Конституцията могат да предизвикат. Костадин Костадинов от „Възраждане“ заяви: „Пореден конституционен абсурд. Това го няма никъде по света и отново беше направено заради ПП-ДБ, защото предложенията бяха техни, ако помните, и сега е моментът, в който те трябва да поемат политическата отговорност“.

Такава е позицията и на Тошко Йорданов от „Има такъв народ“: „Когато се приемаха тези глупави промени в Конституцията, казахме проблемите, които ще се получат със служебния премиер, проблемите с това, че ще има две Народни събрания по едно и също време“.

По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов първи изрази увереност, че няма да се стигне до конституционна криза заради новата процедура по назначаване на служебно правителство от президента. Лидерите на ПП-ДБ засега официално не са коментирали казуса.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени