Connect with us

Гербери

От ГЕРБ взривиха ефира: Това е нескопосан опит за прикриване на същинските теми! ПП-ДБ правеха такива мили очи, че…

Published

on

Предсрочното прекратяване на мандата на председателя на парламента Росен Желязков е „един нескопосан опит за прикриване на същински теми, с които обществото трябва да се занимае в момента“. Тъй като, ако не беше отстраняването на Желязков, сега може би щяха да се задават въпроси около връзките на определени представители на „Продължаваме-Промяната“ в лицето на Бойко Рашков, на Асен Василев с уличените за трафик и контрабанда.

Това заяви в „Денят започва“ по БНТ Георг Георгиев – депутат от ГЕРБ-СДС.

„Опитвал съм се да се абстрахирам от това, че някой е лош, просто защото е лош, без това да е подплатено с факти, обстоятелства или някаква друга доказателствена стойност. Материалите, които излизат напоследък обаче са ясни. Видяхте много смущаващи кадри – пачки, кучета, пудели, свидетелски показания, бивш главен секретар на МВР, който каза, че уличените и арестуваните за контрабанда и трафик са влизали неколкократно в кабинета на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, влизайки по нерегламентиран ред в сградата на МВР. Той се обърка 100 пъти да обяснява как и защо са дошли на рождения му ден“, каза Георгиев.

„Арестуваната бивша шефка на митниците, когато са ходили при Асен Василев двамата Димитрови, по то време той ли ги е запознал с нея, те ли са му я предложили?“, попита депутатът.

Той подчерта, че случаят с Нотариуса е съвсем различен.

„Там няма снимки с нито един политик.“

Георг Георгиев припомни случая от май месец 2023 г., когато депутатът Радостин Василев разпространи записи от провело се заседание на Националния съвет на “Продължаваме промяната“, в които се е употребил израза „ала-бала с президента“ и в който Кирил Петков твърди, че ротация няма да има и Бойко Борисов „ще бъде изпран“ и докато той се страхува от Иван Гешев правителство ще има. На въпрос защо тогава ГЕРБ-СДС са се съгласили на сглобка, Георгиев каза:

„Проявили сме прекалено доверие, смятахме, че хората могат и да се променят. Представителите на ПП-ДБ правеха такива мили очи, че им повярвахме“, допълни той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени