Connect with us

Гербери

Любен Дилов припомни думи на Иречек: В София се срещат 3 вида хора – настоящи министри, бивши и бъдещи

Published

on

„Слушах г-н Василев който даде оценка на 9 месеца – не беше съвсем безсмислено. Това беше сложен експеримент, който нашите партньори не издържаха. За жалост издържа половината на договореното. Далеч преди НЛО, Константин Иречек казва, че в София се срещат 3 вида хора – настоящи министри, бивши министри и бъдещи“. Това коментира пред Нова депутатът от ГЕРБ/СДС Любен Дилов-син.

„Сега политическата формация ще трябва да поискат отново доверието на хората и това ще е най-трудното. За съжаление, нашите опоненти бивши партньори се фокусират само върху това да са против ГЕРБ. Само за 10 дни от оставката на Василев виждам, че футбола се оправя, има банани на сергиите, значи нещата вървят…“, пошегува се той.

Дилов попита ПП какво ги притеснява Калин Стоянов като министър.

„Само преди малко Василев каза че изборите се правят от Информационно обслужване, какво искат тогава. Защо се намесват други неща. Имаше уговорка за 18 месеца управление и започнаха условия, искания… Нали беше ясно, че министри се сменят с съгласието на двамата Габриел и Денков. Гледам в перспектива и мога да кажа, че това е НС, което участваше активно в контрола на МС и беше добро. На парламента му предстои да реши дали да сменя регулатори. Непрекъсваемостта на НС е добро решение, поне няма да се стигне до това МС да подписва неконтролируемо договор от 30 г., както сме виждали“, каза още депутатът.

„На мен живота ми мина в съдебни реформи, само говорене и мантри има, защото няма никакви белези за това до какво води. Ако питате един човек в какво се изразява съдебната реформа, няма да разберете. Гласовете се броят на количество, а не на качество, затова „Гергьовден“ се имплантираме към големи, за да можем прагматично да прокараме нещо“, коментира още Любен Дилов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени