Connect with us

Гербери

Евродепутат от ГЕРБ не скри радостта си: Започна обратното броене!

Published

on

„Ще отнеме време, за да могат повечето хора да свикнат с новия режим на пътуване, а той е положителен“, смята евродепутатът Андрей Новаков от ГЕРБ/ЕНП, цитиран от БНР.

„Започна и обратното броене за присъединяването на България към Шенген и по суша“, категоричен е той.

„Това е необратим процес. България къса все повече с 90-арското си минало и се приближава все повече към европейското си бъдеще.“

Новият Европейски парламент ще заработи есента. През 2025 г., след като изборите в Австрия вече са отминали, е напълно резонно да очакваме страната ни да се присъедини и по суша, поясни Новаков в интервю за БНР.

„Всеки път, когато се види светлина в тунела, се оказва влак“, отбеляза той, като направи предпазлива прогноза за влизането ни в сухопътния Шенген догодина.

Евродепутатът изрази очакване за среща с експерт от ЕК, който да обясни как така река Дунав не е река и не се води граница по вода.

„От днес България пази още 26 граници в ЕС – това е сериозна отговорност и повод да поискаме повече хора от „Фронтекс“. Повод да поискаме допълнителна подкрепа винаги ще има“, изтъкна Новаков в предаването „Преди всички“.

„Ако получа номинация, бих я приел“, уточни Андрей Новаков за евентуалното си явяване отново като кандидат за евродепутат.

Реториката за Народно събрание, националният контекст ще доминира над европейския, заяви Новаков относно предстоящата предизборна кампания. Според него вот 2 в 1 би бил сериозно предизвикателство за всички – и за участниците, и за гласуващите.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени