Connect with us

Нюзрум

Хубавото Наде нажежи ефира: Това е причината да отидем на избори! Не трябва да има борба за власт и его

Published

on

Коалиционно споразумение с четиригодишен срок щеше да е доста по-стабилно.

Това заяви в ефира на БНТ дипломатът и бивш министър на външните работи Надежда Нейнски.

Една от причините да отидем на избори е, че няма ясно споразумение. Още в самото начало беше ясно, че това мнозинство е сформирано заради необходимостта на геополитическа стабилност, коментира тя предстоящите избори.

„Това е голямо събитие, независимо, че е компромисно. Голяма крачка напред. Надявам се още тази година и сухопътният Шенген да влезе в сила“, каза по отношение на влизането ни в Шенген по въздух тя.

„В международно отношение има още какво да правим, за да не бъдем зависими от една или друга държава“, добави тя.

„Изборите не могат да ни спънат, във всяка държава се провеждат предсрочни избори. По-важното е дали в България се извършват категорични реформи, от които имаме нужда, а не дали ще се проведат избори. Смятам, че по-различна конфигурация на властта няма да има, но отиваме на избори, защото нямаше ясно структурирано правило затова как да се сформира кабинет. Едно коалиционно споразумение с четиригодишен срок, щеше да е доста по-стабилно“, каза още Нейнски.

„В много отношения бяха дадени заявки за промяна – Шенген, Украйна, реформите в българската армия, бяха от голямо значение за страната ни. Но има много още какво да се направи“, смята тя.

„Нивата на инфлацията са условието за влизането ни в еврозоната“, допълни Нейнски.

„Всички, които участват в едно или друго правителство, са политически лица, зависими от политики, целта обаче на едно служебно правителство е да организира честни избори“, добави тя.

„След тези парламентарни избори, независимо от резултата, голяма ще е отговорността на първата политическа сила, но трябва да се запази евроатлантическото. Трябва да има ясно разписано споразумение и не трябва да има борба за власт и его при управляващите“, категорична е тя.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени