Connect with us

Нюзрум

Денков с ново 20: Не искам поста на външен министър. Искаме да продължи ротацията

Published

on

Премиерът Николай Денков коментира от Нидерландия спора за поста външен министър след ротацията на кабинетите.

„Аз искам да обясня какво е значението на този спор – значението е свързано с това кой и как ще обясни в чужбина какво се случва в България. Хората с най-силна дума, когато става дума за външна политика, това са премиерът и външният министър. Това, което колегите от парламентарната група казват с основание е, че когато двете позиции се заемат от едно и също лице, обясненията ще бъдат представяни от един човек. Добре е да има паритет, за да се чуе по-пълно какво е развитието. Аз не искам поста на външен министър като такъв, но искам гласът на ПП-ДБ да е достатъчно силен, така че да се чува в чужбина“, посочи той.

„Преговорите между политическите лидери продължават. Успоредно с това е започнала работа по изготвянето на законодателна програма до края на годината. Предстои и работа по управленска програма до края на редовния мандат.

„От страна на ПП-ДБ искаме да продължи ротацията по договореното, да видим може ли да продължим с пълен мандат. Започваме със законодателна програма до края на годината и ще подготвим управленска програма до края на мандата като се надяваме, че ще се реализира“, каза Денков, предава „Трибюн“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени