Connect with us

Нюзрум

Гълъб Донев стресна партиите: Ако скоро няма правителство, до края на април ще направим това!

Published

on

„Министерството на финансите подготвя проектобюджета за 2023 г., който съгласно удължителния Закон за бюджета, Министерски съвет трябва да внесе до края на април. В случай, че към този момент преговорите за съставяне на правителство все още продължават, ще изпълним и тази наша отговорност“, това заяви премиерът Гълъб Донев при откриването на първото редовно заседание на Министерския съвет след изборите.

Министър-председателят каза още, че след конституирането на новото Народно събрание служебната власт ще представи и редица ключови законопроекти, свързани с овладяването на финансовите и икономически проблеми.

„Сред тях са и законопроектите, от които зависят реформите, заложени в Националния план за възстановяване и устойчивост”, поясни Донев.

„Въпреки трудностите, пред които бяхме изправени, включително и заради прибързани и необмислени промени в изборното законодателство, отново се справихме с нашата част от отговорността за подготовката и провеждането на предсрочния парламентарен вот“, коментира още министър-председателят.

Той допълни, че България ще има действащо, макар и служебно правителство, докато се изясни дали ще бъде съставено редовно.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени