Connect with us

Парламент

ПП-ДБ се простреляха с този ход, ГЕРБ и ДПС наблюдаваха и се смееха

Published

on

Българският политически живот е изключително изкривен. Съдържа само лобистки интереси, груповщина, партийщина. Политиката се е превърнала в икономически интереси, които на вълчи принцип действат на всички нива в държавата.

Това мнение изрази пред БНР доц. Мария Пиргова, политолог и преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Според нея се намираме в „непрекъсната политическа истерия„.

„ПП-ДБ смениха Конституцията по невероятно глупав начин. За да намалят правомощията на прԵзидента, се простреляха„, заяви Пиргова.

„За съжаление, ГЕРБ и ДПС наблюдаваха, смееха се и оставиха това да се случи.“

„Хората в тази ситуация няма за кого да гласуват. Партиите не предлагат нищо ново. Непрекъснато се насажда страх, работи сб срещу нови партии, нови идеи, срещу младите хора. Избирателната активност ще бъде слаба, защото гражданите вече са омерзени„, коментира политологът.

Купуването на гласове ще бъде много голям фактор. Корпоративният вот ще бъде на високи нива. Изборите няма да бъдат демократични, честни и европейски, изказа опасения Мария Пиргова.

Много трудно се прави политика в общество, което се е приспособило към сивата икономика и беззаконието, подчерта доц. Пиргова.  

„Нови политически субекти, които се създават, се отказват, защото не виждат възможност за пробив, дори на местно ниво. В тези условия пробив е труден.“

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени