Connect with us

Нюзрум

Гърми скандал: Нова фаворитка на Путин сменя говорителката Мария Захарова?

Published

on

Министерство на външните работи на Русия е под огромно напрежение. Причината е информация в правителствените среди, че нова фаворитка на президента Путин – Екатерина Мизулина ще заеме мястото на сегашната говорителка на Външно Мария Захарова. Темата вече се коментира и в някои руски медии като „Вот так“, Русия 24 и др., пише „Лупа“

Това била една от причините посланик Елеонора Митрофанова да откаже да се яви в Министерството на външните работи на България, където бе извикана по повод смъртта на Алексей Навални в затворническа колония отвъд Полярния кръг. Тя изпрати свой служител, което е грубо нарушение на дипломатическия протокол. Истинската причина обаче била усложнената ситуация около Мария Захарова, от която Митрофанова не получила никакви указания и предпочела да не се появява във Външно, без да е наясно как да реагира на българската позиция.

Смяната на Захарова обаче може да предизвика истински трус във върховете на властта в Кремъл. Причината е, че външният министър Сергей Лавров много държи на сегашната си дясна ръка Мария, която често изрича остри и агресивни коментари. Особено под влиянието на алкохола.

Новата фаворитка Екатерина Мизулина предизвиква разнопосочни мнения във върхушката на управлението. Тя се изявява като лидер на „Лига за безопасност в интернет“. Активистка е и за подпомагане на деца, пострадали от домашно насилие.

В дипломатически кръгове в Москва обаче броди слух, че красавицата Мизулина е двоен агент – на британците и на родните й руски служби. Путин много харесал блондинката, когато се срещнал с нея по повод нейни доклади за ситуацията в Далечния Изток – Китай, Тайван и целия регион. След това тя няколко пъти била привиквана в някои от резиденциите на диктатора, когато той ги посещавал. Какво са правили там – да му мисли Кабаева.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени