Connect with us

Нюзрум

От МС за скандалния документ: Нямаме инструкция за „тих бойкот“ на празника!

Published

on

Организираме честванията за Трети март, нямаме инструкция за „тих бойкот“ на празника.

Така реагираха от правителството на информацията, че документ, подписан от премиера Денков и вицепремиера Габриел, съдържа инструкции за „тихо“ честване на националния празник, за което Епицентър. бг съобщи.

Правителството не е излизало с инструкция за „тих бойкот“ на Националния празник – Трети март, заявиха за медията от кабинета на вицепремиера Мария Габриел.

Такъв документ не е получаван и в ДПС, и в ГЕРБ, съобщиха от централите на двете партии.

Участваме активно в организацията на всички чествания така, както трябва, увери лично г-жа Габриел.

Както вече написахме преди час „Скандален документ, излязъл от Министерския съвет, се разпространява апокрифно в затворени фейсбук групи и в институции на местната власт, които ни сигнализираха.

Документът съдържа „Инструкции за отпразнуването на т. н. „Национален празник – 3 – ти март“ през настоящата 2024 година.

А целта му е: „Изкореняване на традиции и факти, свързани с мита „Освобождение на България от Османско иго“.

В „документа“ пише още: „2. Да не се популяризират и поощряват посещенията на паметници от рода на Шипка, Плевенска епопея, Цар Освободител и други подобни.

Да не се излъчват материали – художествени или документални филми, свързани с „Освобождението“.

Близките до властта масмедии да изготвят материали, омаловажаващи значението на „Руско-турската война от 1877-78 година“.

Лоялните към нашето управление и власт телевизии да не излъчват филми като „Пътят към София“, „София Вревская“, „Под игото“ и др., величаещи ролята на Русия и войната от 1877-78 година“.

Нищо от това не е вярно, заявиха категорично от управляващото мнозинство като подчертаха, че в напрегнатата ситуация някой се опитва да дестабилизира страната, играейки си с най-тънките чувства на българите.

Този път дойде светкавична реакция от управляващите, за да бъдат пресечени каквито и да е спекулации с честването на Трети март.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени