Connect with us

Парламент

Депутат нарече Денков „потресаващо некомпетентен“, той се ядоса: Не знаеш какво говориш

Published

on

По време на парламентарния контрол депутатът от „Възраждане“ Ангел Георгиев нападна премиера акад. Николай Денков, като го попита с бежанци ли ще запълни некомплекта в българската армия.

„Нямате представа какво се случва. Настройвате чужда държава срещу България“, каза той на министър-председателя и го нарече „потресаващо некомпетентен“. 

„Да изразяваме неуважение не ни прави по-прави в тезата ни. Тези квалификации бяха абсолютно ненужни“, направи му забележка председателстващият заседанието на парламента Росица Кирова. 

„Никой от нас не иска Русия да е вражеска държава, Русия обяви България за вражеска държава. Добре е да си припомняме това“, подчерта акад. Денков. 

„Г-н Георгиев, много е лесно да се разкриеш, когато не знаеш точно какво говориш. Да кажете, че антируските изказвания са антибългарски показва къде е вашият проблем. Той е, че вие не сте готови да признаете, че Русия представлява реална запаха за Европа, която е изразена неведнъж от различни лидери на Руската федерация. Никой в Европа и България няма намерение и желание да води война с Русия, въпросът е дали Русия има такова желание. Отговорът е най-малко неясен, ако съдим по изказванията на руските лидери“, каза още премиерът. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени