Connect with us

Гербери

Сачева за версията на Вежди: Дълго време мълчах, но това, което каза е толкова несериозно

Published

on

Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Деница Сачева отрече версията на Вежди Рашидов за напускането му на парламента и политиката. През миналата седмица Рашидов заяви, че когато е напускал ГЕРБ, са му казали, че Сачева е съобщила за обаждане от „Галя от посолството“ да пита какво правят с него.

„Една Галя от Американското посолство в момента управлява държавата, колкото и иронично да звучи. Обажда се, пита какво ще ме правят. Не знам коя е. Не съм го казал аз, госпожа Сачева е казала, че тя се е обадила от посолството пред колеги. Предполагам, че на „герберите“ звъни. За други случаи не знам – знам за моя“, каза той пред Би Ти Ви, без да съобщи цялото име на служителката.

Днес пред Би Ти Ви Сачева заяви, че нито един представител на посолство не ѝ е звънял, за да пита каквото и да било за Вежди Рашидов. Добави, че работи с много посолства, вкл. американското, но никога не е водила разговори, в които да се коментират назначения. По думите ѝ всички разговори с посолствата са публични и след тях има прессъобщения.

„Дълго време мълчах по този казус. Това, което каза Рашидов е толкова несериозно, месеци наред се борих за да пазя неговия авторитет и достойнство“, посочи Сачева. Подчерта, че когато парламентарната група е обсъждала случая с Рашидов, тя е била единственият човек, който го е защитил.

„Тази версия за Галя от посолството продължава да върви. Тя е изключитено недостойна, както спрямо нас и американското посолство, така и спрямо смисъла на това да бъде някой в политиката. Винаги съм проявявала уважение към г-н Рашидов, неговата възраст, неговия талант, неговата работа, и затова мълчах“, каза Сачева.

На допълнителен въпрос дали все пак познава въпросната Галя, тя отговори уклончиво, че познава много служители на американското посолство.

Бившият министър на културата напусна Народното събрание и политиката в началото на септември, след като се разпространи негово изказване по адрес на жените, жертви на насилие. В разговор със зам.-председателите на парламента Росица Кирова и Никола Минчев той казва: „Всички к**ви се събудиха да се сетят след 15 години, че са изнасилвани, като оня американския режисьор, дето го направиха на маймуна.“

До оставката му се стигна, след като последва остра реакция от ГЕРБ, като парламентарната група на партията се разграничи от него и поиска да напусне председателския пост на Комисията по култура и медии в Народното събрание и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Минути след искането им Рашидов се оттегли от двата поста, но не се отказа да е депутат. Ден по-късно той все пак обяви, че напуска Народното събрание и политиката.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени