Connect with us

Timeline

Дачков за Шенген: С опровержението си потвърдиха информацията за бежанците

Published

on

Късно снощи се роди този кризисен пиар, който с опровержението си потвърждава първоначалната информация за бежанците, които България се е съгласила да приеме:)

„Противно на разпространената дезинформация през последните дни, България не приема допълнителни условия, свързани с бежанци от Сирия и Афганистан. България поема ангажимент да работи съвместно с Австрия и Румъния за ограничаване на вторичните движения в изпълнение на европейското законодателство. Това включва и стриктно прилагане на Регламента Дъблин и приемане обратно на лица, регистрирани като търсещи международна закрила в България и за които България е отговорна.

Това задължение по Регламента Дъблин се прилага пряко във всяка държава членка от 2013 г. насам и е свързано с правилото за отговорността на държавата на първо влизане в ЕС. Ангажиментът, който се поема, е за засилено сътрудничество с ускорени темпове на работа и без излишни формалности. България няма и не може да приема лица, за които не е отговорна, уточняват от Министерския съвет.

От Фейсбук профила на Явор Дачков

Най-четени