Connect with us

Парламент

В НС ври и кипи! Серията от рокади не подмина и парламентарните комисии

Published

on

Серия от рокади в състава на постоянните комисии в парламента започна заради новите депутати, пише „24 часа“.

Шестима души ще положат клетва като народни представители след изборите, след като техните съпартийци избраха да влязат в местната власт.

Само трима от тях успяха да спечелят кметската битка – Петър Куленски от „Промяната“ ще управлява Пазарджик, Калин Калапанков от БСП – Брезово, а Евгения Алексиева от ГЕРБ бе избрана в столичния район „Панчарево“. Деян Николов и Валери Сираков от „Възраждане“ пък ще бъдат общински съветници в София и Видин. Трябва да бъде попълнено още едно място – на Славена Точева от ГЕРБ, която подаде оставка, за да поеме отговорност за загубата на Иван Портних във Варна.

В началото на днешното заседание трима души положиха клетва. Вера Александрова вече е депутат от „Възраждане“, Манол Манолов ще представя Пловдив област от името на „БСП за България“, бившият МВР министър Валентин Радев от ГЕРБ също се завръща като депутат.

Манолов влиза в комисиите по вътрешна сигурност и обществен ред и отбрана.

ГЕРБ вадят лидера на младежката си организация Георг Георгиев от комисията за Европейския съюз, Шенген и еврозоната и го праща в тази за правата на човека и вероизповеданията.

Валентин Радев и Йордан Кръстанов от ГЕРБ влизат в екокомисията. Димитър Иванов напуска военната комисия. Мястото му ще заеме бившият МВР министър Валентин Радев, а той самият отива в комисията по туризъм. Там отива и Вера Александрова.

За разместванията партиите са внесли проекти на решения, които трябва да бъдат гласувани от пленарната зала. Практиката обаче е те да се приемат без възражения.

Най-четени