Connect with us

Нюзрум

Китай влезе във войната: САЩ да разкрие биолабораториите си в Украйна! Страните около нея трябва да знаят за опасните вируси там

Published

on

Китайското външно министерство призова САЩ да публикуват данни за военните биолаборатории в Украйна. Говорителят на министерството Джао Лиджиан каза, че на територията на Украйна работят 26 американски лаборатории и други подобни съоръжения. По думите му, САЩ контролират 336 лаборатории в 30 страни, съобщава ТАСС.

Китайското правителство призовава Съединените щати незабавно да разкрият информация за военните биолаборатории, разположени в Украйна, и вирусите, които се изследват там. Това съобщи във вторник на редовен брифинг говорителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан.

Както отбеляза той, на територията на Украйна работят 26 американски лаборатории и други подобни съоръжения. „Съединените щати, като страната, която разполага с най-много информация за лабораториите, трябва да разкрият съответните данни възможно най-скоро, включително за вирусите, които са били там, и естеството на изследванията върху тях“, каза той.

„В името на здравето на народа на Украйна, съседните региони и извън тях, ние призоваваме съответните страни да гарантират безопасността на тези лаборатории“, подчерта Джао Лиджиан.

„Военно-биологичните програми на САЩ в Украйна може да са само върхът на айсберга. Под претекст за сътрудничество за намаляване на рисковете за биологичната сигурност и защита на глобалното здраве, САЩ контролират 336 лаборатории в 30 страни. Американската страна също извърши много военни действия. биологични изследвания в лабораторията „Форт Детрик“. Какви са истинските намерения на Съединените щати? Какво точно направиха те?“, попита говорителят на китайското външно министерство.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени