Connect with us

Fake Harvard

Топ-журналист нахлу в студиото на Слави: Кирил Петков ми предложи да ме направи министър, ако си закрия сайта! С баща му са топ-корумпета

Published

on

„Две седмици след подаването на сигнала ни викнаха на разпит. Всичко при мен е електронно. Бяхме приложили документи от Агенцията по вписванията. Най-фрапиращото беше, че първият документ, който ни подадоха, на него видях-картинка с подписа, залепена върху листа. Питаха ме дали ми е познато нещо? Бях изумен. В Агенцията се появяваше информация, после изчезваше. Чудихме се, защо от СДВР, всичко е отишло в Бургас. … Активно разследване. Прокуратурата загатна, че това е върхът на някакъв айсберг – не знаем какво и как се движи“.

Това разказа Атанас Русев от „Да запазим Корал“ в „Студио Хъ”.

Той отрече разследването да е свързано с изборите.

„Сигналът е от преди 10 месеца. Това от ДАНС – мисля, че хората си свършиха работата. Ние подаваме сигнал през юни. Сигналът бе пратен в СГП, получих уведомление от там, че е прехвърлен в СРП“, каза той.

Асен Йорданов от „Биволъ“ обясни, че СГП го дава на СРП.

„След като вече има сглобка, има Сарафов. Пълно замръзване“, допълни Йорданов.

Атанас Русев е категоричен, че събрание никога не е имало, а 10 души от сдружението са разпитвани.

„Звъннах в СДВР, да попитам какво се прави. От СДВР ми казаха, че СРП е взела всичко и го е пратила в Бургас. Ние имаме предположение, че прокуратурата ще си свърши бързо работата. Тук има много прост казус. Всичко е свършено. Ние сме го доказали. Досега 1000 пъти можеше имунитетът на тези да бъде свален. За да върви сглобката това не е направено. Трябва да гледаме снимките на Петков с Борисов и Пеевски, това е била целта. Този казус засяга националните интереси. Станал си министър с измама. Това е ценностна система. Ти пренасяш нравите си. Заради това има закон, пише там много ясно на какво трябва да отговарят министрите. Лена мълчи. Никола Минчев мълчи. Петков го питаха, той обясни нещо коренно различно“, каза журналистът Йорданов.

„На мен Кирил Петков не ми прилича на адекватен човек. Не мога да разбера защо някой трябва да ми плаща, за да казвам истината. Кой е Пашата? Кой е Мотиката? Ние къде живеем“, попита Атанас Русев.

„Тръгна се от Михаил Станчев, протеже на Петко Петков, жена му беше назначена в Министерство на туризма. Който беше на плажа, той беше назначен. Кирчо си правеше назначения както си искаше. Всичките си станаха депутати и всякви. Всичките ония дето бяха на плажа. Ква е тая промяна?“, обобщи Русев.

Според Асен Йорданов е било в стила на Петков да обещава постове.

„Опитва се да те корумпира. Аз съм имал такъв случай. Ставаше въпрос за една публикация в „Бивол”, която засягаше т. нар завод за автомобили, този проект се представяше като най-успешния му. Той не се случи, но 2021г. „Бивол” излезе с разследване, в което доказа порочната същност на т. нар германски инвеститори, които трябваше да построят най-големия завод за електромобили, че даже им беше гласувана държавна безвъзмездна помощ в размер на около 34/36 млн. лв., не си спомням. Ние разследвахме. Оказа се, че няма никакви германски инвеститори. Това е една офшорка, която е регистрирана в Холандия, пък зад нея стоят едни български олигарси и едни албански олигарси, които навремето са били разследвани от НАТО за търговия, по съмнения за трафик на хероин от Афганистан за Европа. Абе, едни съмнителни работи. Неопровержими факти. Искахме да видим от Петков този меморандум. Това е още по време на служебното правителство. Кирил вече беше излязал, за да си прави партия. Звънна ми по телефона, каза ми: Защо ги правиш тия работи? За какво ти трябва да ги правиш тия неща? Ти знаеш ли как ми вредиш? Казах му, че партията му не ме интересува, защото съм разследващ журналист, който си върши работата. Допълних, че нищо не съм направил, а просто искам публична информация. Той каза: Това са глупости и простотии. Какъв е тоя сайт? Що се занимаваш с глупости? Закривай го тоя сайт. Каза ми: Ела, аз ще бъда премиер. Обещаваше ми министерски пост. Бях шокиран. Отказах. Опита се да ме корумпира. Това е безпрецедентен акт, да корумпираш журналист. Изборите не бяха минали“, разказа Йорданов и потвърди, че Петков явно предварително, преди изборите, е знаел, че ще е премиер.

„Ами аз? 20 години Кирил и Петко са ми били приятели, едни от най-близките. Просто… играха някаква роля. Използваха чиста кауза, за да влязат в политиката. Всички знаят за концепциите, за разписаните неща. През 2012 аз съм представял пред Екатерина Захариева всичко. Всичко е било игра. Кирил се съветваше със Спас Русев. Като стана премиер, не можах да повярвам. А Спаси Пирин?? Знаете ли за каква идиотщина става въпрос? Над 300 дни съм бил на протести. Правихме планове с Кирил и Василев как да се разкриват офшорки. Всичките му сметки (на Кирил) са в Първа инвестиционна…. Мога да разказвам до утре. Да, дума срещу дума. Знаете ли кво ми каза? Каза, знаеш ли ква далавера е да си кмет на София. Минаха от тогава 6/7 години, просто се сетих за тоя момент. Всичко е било предначертано. Като реших да обжалвам предложението за дупчене на Шел на газ, той ми звънна, каза, че е по-добре да не обжалвам. Защото съм щял да забавя с две години нещата. По-добре да били те…. Мога да говоря до утре. Това не е една история, това са 100!“, обясни Русев.

„За депутат е по-интересно. Каза ми, ей знаеш ли кво е да си депутат. Ходиш 3 дни на работа. Вземаш 10 бона. 3 пъти ми звъня. Очаквах да ми каже, че ще се борим. Той ми говори за пари, това му е управлението. Кирил нямаше хора, Петко звъня да търси за министри. Тези Кирил и Петко, това са търговци. Това са едни процеси, които не можете да си ги представите. А какви смс-си получава за магистралите, не ми се говори. Дунчев им развали всичко. Оклеветиха го. Къде е той сега? Да не продължавам. За мен лично, Подмяната и ДБ, за Христо няма да си отварям устата. Там какви списъци за депутати видях… Казах на Христо, само да те видя на протест в София, ще стоиш на 50м. от мен. ПП с техните там, ГЕРБ, ДПС, БСП, Възраждане, ИТН. Всичките трябва да се махнат. За 15/20 год. не направиха нищо. Нищо за природата. Горите се изсичат жестоко. Всички от партиите се интересуват от това как да ядат и да крадат. Нас ни обвиняват после. Това, че някои си мисли, че ни плаща. Няма ли на тоя свят хора, честни, а? Ние сме за Делото“, каза още Русев.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени