Connect with us

Нюзрум

Кирил Вътев обяви голямата дата: Кабинетът ще изслуша зърнопроизводителите

Published

on

Зърнопроизводителите ще имат възможността да си кажат аргументите защо искат да протестират. Напрежението е в цяла Европа – Румъния, Гърция, Германия, Италия и Австрия стачкуват заради либерализирането на всички стоки от Украйна. Това обяви земеделският министър Кирил Вътев на брифинг пред журналисти, предава Новини.бг.

Вътев посочи, че в цяла Европа има сериозно недоволство от водената политика по така наречената Зелена сделка. В понеделник, 22 януари, от 16.30 ч. земеделският министър Кирил Вътев очаква зърнопроизводителите на официална среща в ресорното министерство, на която ще присъстват още премиерът Николай Денков, вицепремиерът и външен министър Мария Габриел и финансовият министър Асен Василев.

След първото заседание на Консултативния съвет по хидромелиорации и поливни системи, проведен в Министерството на земеделието, Вътев обясни, че за него е приоритет фундаментът на земеделието.

Нищо не подценява и нищо не е без значение в земеделието. Крайната цел е да се върне доброто състояние на българското напояване и добрите хидромелиорации. За да има земеделие трябва да има вода и земя, посочи земеделският министър.

Вече има 10 открити площадки за хидромелиорации.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени