Connect with us

Гербери

Какво се случва в Бургас? ГЕРБ сезира МС за готвена продажба на държавен имот 

Published

on

Партия ГЕРБ в Бургас сезира Министерския съвет за продажбата на държавна земя в бургаския квартал „Сарафово“. Предвижда се върху терена, който се намира на ул. „Буревестник“ и е с площ 5599 кв/м, да бъдат изградени жилищни сгради. Това съобщиха от партийната структура в морския град. 

Със своя заповед от 10 януари т.г. областният управител на област Бургас Пламен Янев е обявил търг с явно наддаване, който трябва да се състои на 8 март тази година. 

В същото време жителите на квартала настояват земята да бъде запазена. 

„Зачерквайки обществените интереси и незачитайки нуждите на жителите на квартала, Пламен Янев еднолично, без предварително обществено допитване, е предприел действия като частен собственик на държавни земи, а не като държавник, който брани държавната собственост“, заявяват от ГЕРБ-Бургас.

Всички депутати от бургаски регион са сезирани за случая. Преди време много от народните представители съдействаха да бъде осигурено финансиране за строителството на нов корпус към Основно училище „Христо Ботев“ и за изграждане на детската градина в „Сарафово“. Бургаските депутати са наясно с проблемите там и повечето от тях са единодушни, че малкото останали терени в разрастващия се квартал трябва да се използват в полза на обществото – за образователна и културна инфраструктура, зелени площи за спорт и отдих, детски площадки за игра, се посочва в съобщението от ГЕРБ-Бургас.

Тъй като няма нито едно искане от областния управител с предложение за обезпечаване на каквито и да е публични нужди на държавни терени – каквато е основната функция на тази държавна длъжност – общинските съветници от ГЕРБ в Бургас, чрез Общината, внесоха искане в Министерски съвет за вземане на решение за прехвърляне в полза на Община Бургас на държавни терени. Спешните действия са заради притеснителните решения на областния управител и за да се гарантира, че терените ще останат в полза на гражданите и няма да бъдат продадени, се казва още в него.

БТА припомня, че по-рано днес от Областната управа съобщиха, че до момента не е имало искане от страна на Община Бургас теренът в квартал „Сарафово“ да ѝ бъде предоставян за каквито и да е било обществени нужди.  

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени