Connect with us

Нюзрум

Голям ден за ДПС: Решават кой ще оглави партията

Published

on

Започна XI-та Национална конференция на Движението за права и свободи (ДПС), предаде репортер на БЛИЦ.

Събитието бе открито от дългогодишния член на партийното ръководство Юнал Лютфи.

Сред гостите са и представители на ГЕРБ – Теменужка Петкова, Драгомир Стойнев и Даниел Митов. 

Основната задача на партийния конгрес ще бъде изборът на ръководство на ДПС. Предложението на почетния председател Ахмед Доган е лидерският пост да се раздели между двама души – Делян Пеевски и дългогодишния депутат и бивш екоминистър Джевдет Чакъров, който е лекар по професия.

Над 1500 делегати от цялата страна се събраха в столицата, за да определят новия вектор в развитието на партията и да изберат съпредседатели на партията. Форумът започна с химна на България и с химна на Европейския съюз. Делян Пеевски, Мустафа Карадайъ и Джевдет Чакъров застанаха един до друг на първия ред. 

По думите му ДПС трябва да се представи максимално добре на предстоящите европейски избори. 

Илхан Кючюк бе категоричен, че ДПС поставя човека в основата на своята политика. „Идеята за зелена енергия променя категорично икономиката и целия сектор“, каза още той. „За ДПС мирът е ценност от висш порядък, но и отговорност“, категоричен бе той и добавя, че днес заплахата от война става все по-реална и става иструмент за правене на политика и за манипулация. „Липсата на сигурност се превръща в основен проблем на света“, смята Кючюк.

Най-четени