Connect with us

Парламент

Пеевски изригна: Коя бе, Христо, приятелю мой? 9 месеца пи мазно турско кафе в моя кабинет и седеше в скута ми

Published

on

В залата се случи нещо нечувано. Изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят в момента проекта на „Уестингхаус“ за ядрена централа. Заради Свилен Спасов, агента на Държавна сигурност, лично посочен от тях в борда на това дружество. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

„Това е скандално“, подчерта той.

„По другите теми – обида не може да има. Лично аз отказах на Христо Иванов делкането, което той ми предложи в моя кабинет. Делкането да бъде сигурен как ще се избере висшият прокурорски съвет, за да бъде избран ортакът му Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд за главен прокурор. И за зам.-главен прокурор Сава Петров. Лично седя зад думите си. Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата. Това е истината“, заяви Пеевски.

„Битката е за КПКОНПИ и за прокуратурата. Олигархията иска да овладее държавата“, категоричен беше Пеевски.

„Имаше добри разговори за Конституцията, как всичко ще е прозрачно, Венецианската комисия каза кои регулатори да бъдат със 160 гласа. Но Христо Иванов излъга като каза да не ги слагаме регулаторите, да уредим само в Конституцията, че може да има регулатори, които да се решат в друго мнозинство със законови актове, което не се случва в момента.

„И да спрат приказките вече как ГЕРБ са с ДПС. Кое е лошото на ДПС? 9 месеца, че Христо Иванов пи мазно турско кафе в моя кабинет и седеше в скута ми докато се случи Конституцията? И всичките ми идваха час през час, докато направим промените, които са важни за България, и ние ги направихме за хората. Сега ще ми казва днес в интервю за „Дневник“, че отново ще извади темата за ДПС. Коя бе, Христо, приятелю мой“, попита той.

„Темата е, че ДПС е най-национално отговорната партия и крепи това правителство 9 месеца. Ако нас ни нямаше, нямаше да го има. Маските трябва да паднат, Христо, искам да го знаеш, приятелю мой. Всичко свърши. Вие сте ми ясни“, завърши Пеевски. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени