Connect with us

Парламент

ПП-ДБ бесни на „Възраждане“ за визитата в Москва, гонят двама депутати от комисии, сезираха прокуратурата и ДАНС

Published

on

Двама депутати от „Възраждане“ да бъдат освободени от участие в комисии, предлагат от ПП-ДБ. Те са внесли проекторешение за това, а повод е участието на Ивелин Първанов и Ангел Георгиев в партийна делегация, която беше в Москва по покана на управляващата партия „Единна Русия“. Като част от програмата им е била и визита в Университета по  дипломация.

Отстраняване на Ивелин Първанов от комисията по отбрана, а на Ангел Георгиев от тази по външна политика, искат колегите им от ПП-ДБ. За подобни мерки призова още във вторник депутатът Явор Божанков, който дори сезира прокуратурата и ДАНС, предаде „24 часа“.

По никакъв начин не сме били инструктирани за външна политика, говорихме за обучение на български дипломати, Русия предоставя възможност за безплатно такова, разказа по-рано през деня Коста Стоянов, който е бил начело на делегацията на „Възраждане“ в Москва. А лидерът Костадин Костадинов обясни, че процедура по изключване от комисия няма по правилник и никой не може да забрани на депутатите му да присъстват на заседанията.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени