Connect with us

Парламент

От „Възраждане“ са бесни! Официално им отнеха…

Published

on

Със 133 гласа „за“ и 56 „против“ парламентът прие проекторешение за промяна в правилника на Народното събрание във връзка с комисията за контрол над службите за сигурност. Въздържали се нямаше. По-рано днес депутатите удължиха заседанието си до приключване на тази точка, която беше включена допълнително в дневния ред.

Също по-рано днес Комисията по правни въпроси подкрепи проекторешение за изменение на правилника на Народното събрание, внесено от Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Атанас Атанасов. Предложението предвижда Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения да бъде конструирана и ръководена по модела на останалите парламентарни комисии, а именно с избор на председател и численост при спазване на съотношението в числеността на парламентарните групи.

Миналата седмица на принципа на ротацията председател на комисията стана Николай Дренчев от „Възраждане“. От управляващото мнозинство обаче заявиха, че това е грешка, тъй като партията не изповядвала проевропейските ценности, предава Новини.бг.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени