Connect with us

Timeline

Гърми скандал: „Възраждане“ готвят Петър Волгин за евродепутат?

Published

on

Партия „Възраждане“ активно се готви за апетитните евродепутатски места. Името на журналиста Петър Волгин е сред обсъжданите за листата с евродепутати на проруската партия „Възраждане“. Това твърди влогърът и общественик Асен Генов в профила си във Фейсбук.

Той коментира, че неслучайно Волгин си е направил собствен видео канал „със заявка да е глас на свободата“.

Самият Петър Волгин коментира, че все още не са водени подобни разговори с него.

На въпрос дали би участвал под някаква форма на европейските избори през юни тази година журналистът на БНР каза: „ако много ме ядосат“.

В публикацията си Асен Генов коментира и друго твърдение – в листата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще се включи доц. Боряна Мусева, съпруга на покойния доц. Кристиян Таков.

„ПП-ДБ пуснаха в обществен оборот името на съпругата на значим юрист, интелектуалец и будител. Разликата е, че единият има ясен публичен образ и име, а другият потенциален кандидат за Европейския парламент тепърва ще налага своето. Изборите за Европейски парламент не са формалност, нито пък е умно да разчиташ само на електорална лоялност“, пише Генов.

„От нашите пратеници там ще зависи в кои партийни семейства в Общността на 27-те България ще има съюзници или ще се оправя сама, както до сега. Или още по-лошо: дали темата за лявото и дясното, за свободата, ценностите и традициите, за геополитиката ще бъде оставена именно в ръцете на руските агенти на влияние“, коментира още той.

Най-четени