Connect with us

Timeline

Костадин пак избесня: Искат да премахнат „Аз съм българче“ от учебниците!

Published

on

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов избухна във Фейсбук срещу радио „Свободна Европа“. Причината – статия, озаглавена „Демографска криза? Мигрантска криза? До какво води страхът от загуба на идентичност“, в която покрай другото пише, че децата на мигрантите не трябва да учат стихотворението „Аз съм българче“ от Патриарха на българската литература Иван Вазов.

В статията буквално пише:

„Интеграцията не може да се осъществи без нагласа за приемане на другия. А това е трудно в страна, която приема като чужди дори собствените си етнически малцинства.

За да е възможна интеграцията, много сфери трябва да се променят, включително образователната система. Защото тя е скроена единствено по мярата на етническите българи.

Няма как децата на 100 000 имигранти да се почувстват пълноценна част от българското общество, ако са длъжни да учат „Аз съм българче“, без на образователната система да ѝ хрумва, че и те биха могли да научат българските деца на нещо и да обогатят живота им.“

Коментарът на Костадинов:

„Вижте тази снимка. Тя е от американската радиоточка „Свободна Европа“, собственост на САЩ. Според нея стихотворенеието „Аз съм българче“ трябва да се премахне от учебниците, а българчетата трябва да почнат да се учат от децата на нелегалните емигранти.

Трябва ли да ви обяснявам за пореден път, че САЩ искат да унищожат България и българския народ? Единственото решение е управление на Възраждане, а първата стъпка е победа на евроизборите след пет месеца, на 9 юни.
Време е да освободим не само България, но и Европа от токсичното американско управление!“

Най-четени