Connect with us

Нюзрум

Зам.-шефът на БСП скочи срещу „Възраждане“: Видя се какъв надут балон са! Трупат на наш гръб дивиденти

Published

on

Не сме търсени за разговори от страна на „Възраждане“ по отношение на тяхната жалба до Конституционния съд. Ние сме отговорна партия и не можем да се подписваме под хвърчащи листи. Преди сме имали нормален диалог с тях по подобни казуси. Това, което се случи сега различно бяха местните избори – момента, в който се видя какъв надут балон са Възраждане. Губейки позиция сега тръгват да атакуват легитимната опозиция в лицето на БСП и на наш гръб да трупат дивиденти. Когато ние сме водили битка с ГЕРБ – „Възраждане“ въобще не са съществували. Те са една контролирана псевдо опозиция. Категорична лъжа е, че БСП в СОС е в договорки с ПП и Спаси София.

Това заяви заместник председателят на БСП и зам.-председател на парламентарната група Атанас Зафиров в ефира на Евроком.

Той обвини управляващите, че по един задкулисен начин сключват споразумение, което дори все още не са предоставили на хората.

„Премиерът и външния министър отказват да дойдат в парламента, а председателя на външната комисия г-н Борисов дава напоителни интервюта при положение, че и той носи отговорност. След 3 месеца дъблинското споразумение ще бъде отменено и затова сега Австрия бързат. Българските кметове ще бъдат натоварени с ангажименти по образование, здравеопазване, социална адаптация и жилища за тези хора. Всичко това рискува да ни тласне в една много опасна спирала“, добави социалистът.

Според него, приети сме в Шенген на 3 процента. Защото експертите казаха, че стокообмена ни през въздушни и морски граници е 3 процента. 97% е през сухопътни граници и от тях само 1.5% е износа. Управляващите усложняват живота на българските граждани и на всичкото отгоре се опитват да го припишат като някакъв успех. Най- обидното е, че третирайки ни като 3-та и 4-та ръка граждани те вместо да решават някакви проблеми – единствено се решават вътрешнополитически проблеми в Австрия. Въобще няма реална гаранция, че ще получим дата за сухопътното присъединяване към Шенген, коментира още Зафиров.

По думите му номинацията на г-жа Атанасова за КС е в унисон с политиката, която смятат да провеждат на попълването на органите и регулаторите. Според него там се залага на ярки политически фигури, както е било и в БНБ, но този подход зам.-председателя на БСП определи като грешен.

Той определи като срамни фактите, които са се изнесло относно увеличението на водата.

„В Берковица 80% увеличение, а в Сливен 40%. И да обяснява г-н Иванов, че е по ръба на социалната поносимост, а водата е станала 5 лева. А хората, които трябва да взимат тези решения днес въобще не дойдоха да уважат избирателите“, обобщи депутатът от социалистическата партия.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени