Connect with us

Гербери

Георг Георгиев: ПП да помислят трезво! Не приемам ехидните подмятания. Коя е Лена Бориславова?

Published

on

Готови сме да партнираме с всички, ПП да помислят трезво след изборите.

Това послание отправи от ефира на БТВ Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС, който бе гост в предаването „Тази събота и неделя“. Георгиев заяви, че от ГЕРБ-СДС са наясно, че след изборите ще трябва да се сяда на масата на преговорите, но е по-важно да не се отива на осми поред избори.

Не приемам ехидните подмятания на ПП, посочи Георгиев.

„Чувам странни неща – че ние сме били хулигани и с балкански маниер. А депутати от ПП – Сабрутев и Рибарски, се биха, а ние сме били хулигани. Дразни, че това което се прави и това, което се говори нямат общо, и това е за всичко“, каза Георг Георгиев.

„Предсрочното отстраняване на Росен Желязков от поста председател на Народното събрание е отклоняване на общественото внимание“, смята той. Оставката му беше поискана от три парламентарни групи – първо от „Възраждане“ и БСП, а късно вечерта в сряда – и от ПП-ДБ.


Точката влезе в дневния ред на парламента, въпреки че до ваканцията на депутатите остават два дни – 25 и 26 април.

Отстраняването на Желязков подкрепиха „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), БСП, „Възраждане“ и „Има такъв народ“. „Против“ гласуваха от ГЕРБ-СДС и ДПС.

През юни 2022 г. с гласовете на ГЕРБ-СДС, ИТН, ДПС и „Възраждане” беше приета оставката на Никола Минчев от ПП като председател на Народното събрание. Няколко дни по-късно с гласовете на същите партии беше свален кабинетът „Петков“ с гласуване на вот на недоверие.

„Това беше един опит за замитане под килима или по-скоро отклоняване на внимание от истински важни въпроси, които следва да бъдат задавани на „Продължаваме промяната“. То се видя как забравихме темата какво са правили представители на ПП като Бойко Рашков и Асен Василев, защо са видени на снимки с хора, уличени в контрабанда и тежки престъпления“, коментира още Георг Георгиев.

„Парламентът не е разследващ орган, а и тече предизборна кампания. Всичко по казуса със скандала в митниците е вече в прокуратурата – защо да се губи времето на парламента. Затова не допуснахме обсъждане на доклада в пленарната зала. Все пак в пленарната зала има правилник и той трябва да се прилага. Лъжа е, че не са допускани техни искания – няма как да има извънредно заседание без обявен дневен ред“ каза Георгиев, обяснявайки защо докладът на временната комисия, разследваща скандала в митниците, не е влязъл за обсъждане в пленарната зала.

ГЕРБ не са овладели НЗОК и администрацията. ПП имат сериозни престъпления и прегрешения пред закона, убеден е депутатът и обвини бившите си партньори в безочливост. Кой би могъл да им има доверие?, пита Георгиев. ПП-ДБ по всякакъв начин се дистанцирали от представата на ГЕРБ каква трябва да бъде България.

Политиката изисква работа с някакви реалности, заяви още депутатът. Кой прави стълкновенията пред кабинета на Делян Пеевски, попита той ПП-ДБ. Работим добре с всеки, който си върши работата в НС, заяви Георгиев.

„Родствените връзки по етажите на властта са на ПП – на черно-бял факт не може да кажеш че е син. Да не говорим за грях, но тези хора имат прегрешения и това, което излиза като доказателства, го показват. Как да им имаме доверие“, обясни Георгиев. Според него, ако от ПП-ДБ не се откажат от компрометирани хора и хора, изгубили легитимност, няма как да им се доверят след изборите.

„Готови сме обаче да партнираме с всички – в лицето на ПП, с които мислехме, че сме естествени партньори, виждаме дистанциране от визията ни за бъдещето. След изборите те трябва да помислят трезво и да разберат че политиката борави с реалности. Знаем, че трябва да имаме коалиционни партньори.

Те са тези, които търсеха помощ (от Борисов и Пеевски) за подкрепа за промени в конституцията, или за регулаторите, или при проблемите с миньорите, а при акцията срещу Росен Желязков отидоха при ИТН и „Възраждане“, и при БСП – отидоха да се помолят“, продължи депутатът.

„А коя е Лена Бориславова?“, отговори с въпрос Георг Георгиев на въпроса дали Бориславова е права, че партия ГЕРБ е загубила своята идентичност.

Георг Георгиев посочи широбаджанашките назначения от страна на ПП в Столичната община. „Жената на Андрей Цеков е консултант в Столична община през процедура, която дори не е минала ЗОП, така сме овладели ние“, възмущава се той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени