Connect with us

Нюзрум

Обрат с делото за боя между Марешки и Копейкин след множеството отводи на съдии и прокурори

Published

on

След множество отводи на съдии и прокурори от Варна, делото за изнудване срещу собственика на верига безиностанции и аптеки, бивш зам.-председател на парламента и лидер на ПП “Воля” Веселин Марешки се озова в Бургас.

В понеделник на процеса бе даден ход, но по искане на защитата той ще продължи на следващо заседание, тъй като адвокатът на Марешки настоя за нови доказателствени искания, съобщава „Флагман“.

Ето какво каза Веселин Марешки на излизане от залата:

„Чух поредната брутална лъжа, която прокурорът от Варна изрече, без да му мигне окото. Той е командирован тук от Варна само по това дело. Според него аз съм ползвал за посредници някакви престъпници, които всъщност са били съдружници на тези, които в момента ме обвиняват, което в крайна сметка е абсурдно. Приятелите на тези, които ме обвиняват са престъпници! Всички други лъжи, които са изречени по делото, са подобни на тази“, каза Марешки.

През пролетта на 2022 г. Веселин Марешки бе осъден на четири години затвор от Апелативния съд във Варна. Заедно с него подсъдима бе и Красимира Колева, която получи присъда от три години и половина затвор.

Асен Миланов е бивш съпруг на Красимира Колева. Твърденията на прокуратурата са, че след като бизнесдамата не успяла да си върне собствеността по съдебен път след развода им, потърсила съдействие от Веселин Марешки. Държавното обвинение обяснява намесата на Марешки с факта, че Красимира Колева дължала 65 000 лва на законната съпруга на Марешки. Според обвинителния акт, той се включил, за да успее да си върне парите.

След като Миланов отказал да плаща наем на двамата подсъдими, те предприели ответни действия. Подавали жалби и инициирали проверки на законността на изградена външна конструкция, с която била увеличена площта на заведението, които довели до събарянето ѝ. Впоследствие, след искане на Красимира Колева, било прекратено и електрозахранването в обекта.

Тогава Асен Миланов се обърнал за помощ към лидера на ПП „Възраждане“ и общински съветник във Варна Костадин Костадинов. Наемателят на пицарията се надявал, че Костадинов може да му помогне за решаване на конфликта с Марешки.

На 15 октомври 2014 г. след скандал на улицата се стига до физическо насилие от страна на лидера на „Воля“. Марешки бе задържан от полицията и обвинен, че е набил Костадинов. По това дело Марешки бе осъден за първи път през 2020 г. След това обаче Върховният съд откри нарушения и върна материалите за ново разглеждане.

Така няколко години делото обикаля съдебните коридори, а съдии отказваха да го гледат. Затова и бе пратено в Бургас. Командирован прокурор от Варна и подпомагащ прокурор от Апелативна прокуратура Бургас поддържат обвинението. Процесът ще продължи на 13 май.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени