Connect with us

Timeline

Слаб (2) за „Промяната“ по география и политика! В опит да злепостави Копейкин, Сабрутев стана за смях

Published

on

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Венко Сабрутев изключи Република Ирландия от Европейския съюз. Оценка „2“ записа представителят на „Промяната“ по география и политика, след като написа във Фейсбук, че Ирландия не е част от ЕС.

„Копейката е в Дъблин и хейти, че трябвало да мине паспортен контрол. Човекът не знаеше, че Дъблин Не е Европейски съюз и съответно в Шенген“. Това е постът на Сабрутев, предаде „Трибюн“.

Вероятно Сарбутев е пропуснал уроците и не знае, че Дъблин е столицата на Ирландия. Държавата е част от Европейски съюз от 1 януари 1973 година, а са част от еврозоната от 1999 година. В Европейския парламент има 13 членове от Ирландия. Седем пъти страната е поемала председателството на ЕС.

Като зам.-председател на Комисията по финанси към Народното събрание, Събрутев е пропуснал и фактът, че еврокомисар по финансовите услуги, финансовата стабилност и съюза на капиталовите пазари е именно ирландката Марейд Макгинес, която е част от Европейската народна партия.

Относно Шенген, Ирландия изрично е договорила клауза за неучастие в Шенгенското пространство. Ирландия и Обединеното кралство винаги са имали свободно движение между двете страни извън Шенген, тъй като би трябвало да наложат граничен контрол с Обединеното кралство, което да включва граничен контрол между Северна Ирландия и Република Ирландия.

Тук е важно да отбележим, че като депутат Венко Сабрутев е част и от над 30 групи за приятелство, включително и тази с Великобритания. Освен нулевите си познания за ЕС и по география, Сабрутев най-малкото като член в тази група би трябвало да е научил някои неща и за страните, граничещи с Обединеното кралство.  

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени