Connect with us

Гербери

Борисов взе думата мигновено след Денков и каза цялата истината: Някой им нарежда!

Published

on

Сглобката беше цветя и рози, кафе и капучино, уиски и други такива неща, казва лидерът на ГЕРБ. Той е много доволен от развитието на събитията около кандидатурата на Даниел Митов за външен министър.

„Историята с масата беше преди сглобката, Денков да не лъже. После всичко беше цветя и рози, кафе, капучино, уиски и други такива неща.“ Така Бойко Борисов коментира пред „24 часа“ интервюто на Николай Денков пред „Свободна Европа“. В него бившият премиер каза: „Всеки ден си беше борба. Тази идилия, която се опитват да ни пуснат като мъгла как ние много сме се разбирали, е пълна глупост. Това е истината. Историята със счупената маса, която сте чули, аз бях там. Кирил Петков счупи масата в кабинета на Борисов, защото Борисов започна да говори някакви лъжи. Всеки ден се борехме, за да можем да вървим по пътя, който беше важен за нас“.

Борисов разказа своята версия на историята. Това била една от първите срещи, още преди сглобката. Състояла се не в неговия кабинет, а в кабинета на Росен Желязков в Народното събрание. Присъствали към 20 души, обсъждали здравеопазването.

„И когато стана въпрос за министър на здравеопазването, Кирил удари една бутилчица на масата пред Христо (Иванов) и Атанас (Атанасов) и счупи стъклото на масата. После дойде и се извини и каза, че няма повече да избухва така“, разказва Борисов.

После даде и подробности. Кирил Петков не знаел името на министъра, който предлагат. Лена Бориславова извадила лаптопа си и прочела името, предлагано от ПП-ДБ. „Човекът не беше известен на никого, но се съгласихме“, пояснява лидерът на ГЕРБ. „След малко попитах как му беше името, Кирил беше забравил, погледна Лена и тя пак отвори компютъра. Тогава казах, че щом не знаят кого предлагат, значи някой им нарежда, да кажат кой е и да ме срещнат с него да преговарям директно“, смее се Борисов. Тогава Кирил Петков избухнал…

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени