Connect with us

Нюзрум

Зафиров мълниеносно: Този, който посочи Живко Коцев, да забрави до края на живота си да се занимава с политика

Published

on

„Ще огласим доклада за „Боташ“ поради нежеланието на председателя на комисията от ГЕРБ да го направи и да го внесе в прокуратурата, където му е мястото.“ Това заяви заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров пред Bulgaria ON AIR.

„Констатациите в него са страховити. Става дума за огромна щета за българската държава и най-малкото българското общество има право да знае детайлите по този договор“, добави той.

Във връзка с искания от БСП вот на недоверие, според Зафиров, след като служебното правителство се е заклело в Народното събрание, парламентът е в правото си да поиска неговата оставка.

„Президентът упорито отказва да чуе нашите аргументи да смени г-н Главчев. Той точно три дни издържа като „независим“ премиер и на третия ден стана ясно това, за което предупреждавахме – че той ще бъде изцяло под контрола на Бойко Борисов. В деня, в който Борисов поиска външния министър да бъде сменен, той беше сменен“, подчерта социалистът.

„След като от години се е знаело за схемите в митниците от ДАНС, през това време каналите вървели ли са?“, попита Атанас Зафиров.

По думите му, винаги когато има трусове в митниците и МВР, става дума за контрабанда.

„Абсурдно е главен секретар на МВР да бъде уличаван за подобни зависимости – този, който го е предложил, трябва да забрави до края на живота си да се занимава с политика (Ген. Атанасов призна, че той е предложил изданего на Живко Коцев в МВР, защото бил страхоген префесионалист и честен човек. А пък Кирил Петков заяви: „Браво на Живко Коцев, който не се преклони и застана като мъж, когато цялата система е тръгнала срещу теб. Твърдо заставаме зад него“). И ако това е нивото на МВР в момента, видимо пропито от корупция и зависимости, как да очакваме да произведат честни избори“, коментира той.

По темата за МВР Зафиров обърна внимание, че на народните представили, дори на закрито заседание, им се отказва да се даде потвърждение дали Мартин Божанов е бил секретен сътрудник на МВР.

„Всичко сочи, че е бил. Проблемът тук е, че ще стане ясно кои са хората около него и оттам да започне да се разплита това кълбо“, обясни заместник-председателят на БСП.

Той посочи, че парламентарната комисията за скандала с митниците се е направила само защото Народното събрание излиза във ваканция.

„От БСП бяхме против конституционните промени, но щом се приема поправка в Конституцията Народното събрание да работи, поне да се осмисли работата на този парламент. Един от основните аргументи за това беше, за да има контрол над служебния кабинет. Какъв контрол ще има сега, когато парламентът няма да работи и служебният кабинет ще си прави каквото си иска, а на всичкото отгоре е и ярко оцветен и партиен“, коментира още Атанас Зафиров.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени