Connect with us

Нюзрум

Шалапатова призна на кого се отчита и обяви: Нямам негативна оценка, продължавам да работя

Published

on

„Аз се отчитам регулярно на премиера и на вицепремиера. Нямам негативна оценка на моята работа. Знам, че това е решение, което двамата ще вземат. На този етап аз продължавам да работя усилено напред. Не съм информирана, че трябва формално да получа нова покана. Аз съм получила една покана, приела съм я и в момента изпълнявам тази длъжност.“ Така коментира предстоящата ротация във Велико Търново министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

Тя посочи, че приоритет на това правителство е демографската политика и раждаемостта, която е добра в България, но не е единственият начин, по който да балансираме демографския срив. „Другият начин, това е връщането на българите обратно в страната“, каза социалният министър. Тя посочи, че до няколко седмици се очаква решение от ЕК по кандидатурата на България за техническа помощ за демографската политика. „Ако този проект успее, ние ще получим най-съвременната експертиза от ЕК и в определени райони на страната ще пилотираме цялостно решение – заетост, достъп до качествена грижа за децата в ранна детска възраст, добро здравеопазване“, обясни Шалапатова.

Грижата за децата в ранна детска възраст е първата мярка, допълни Шалапатова. До няколко седмици ще обявим първия национален план за насърчаване на ранното детско развитие, каза още социалният министър.

Тя присъства на откриването на обновеното педиатрично отделение на областната болница във Велико Търново. В модерното и функционално пространство за лечението на деца и младежи са вложени над 600 000 лв. Реконструкцията в детското отделение беше извършена по проект „Светулка“ на Фондация „За доброто“ в партньорство с Ротари клуб – Велико Търново, и фондация „Америка за България“. На специално табло за изписани над 30 дарители, подкрепили превръщането на стаите в приказно пространство за лечение.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени