Connect with us

Импийчмънт

Президентът Радев със силни думи към кметовете: Хората виждат във ваше лице…

Published

on

Да видя толкова много познати лица се сещам, че съм  обиколил цялата страна. Искам да поздравя всички новодошли. Това е една много трудна битка, която спечелихте. Искам да поздравя тези с втори мандат. Привилегия е да бъда тук сред вас, виждайки картата на България. Това заяви президентът Румен Радев в началото на общото събрание на НСОРБ, предаде Новини.бг. 

Вие спечелихте доверието на българските граждани. От вас зависи да го оправдаете, не сами. Това е една битка която водим всички институции, но вие сте на първа линия. Вие сте хората, които познавате грижите на хората, а те нямат партиен цвят. Хората виждат във ваше лице властта и държавата. В множеството кризи, които ни сполетяха, именно кметовете се превърнахте в олицетворение на държавността. Хората виждат във вас последна опора, посочи Радев.  

Очакванията към местната власт ще растат без да се увеличават вашите правомощия, за да отговорите на тези очаквания. Това е фундаментален въпрос, на който трябва да намерим балансиран отговор. Ако искаме да се развиваме като общество със силна и отговорна местна власт, каза още държавният глава. 

Кметът на София Васил Терзиев поздрави всички кметове за диалога, който по думите му е в основата на работата. „Местната власт е най-близо до гражданите. От нас се очаква да бъдем стъпка напред, а не да вървим след проблемите. Политическата стабилност е важна за е развитието на общините“, добави Терзиев.

Над 430 делегати – кметове, председатели на общински съвети и общински съветници участват в Тридесет и седмото Общо събрание на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ). „Нашето Общо събрание ни дава възможност заедно да обсъждаме проблеми и да търсим решения, без значение от размера на общината и политическата ни принадлежност“, заяви Даниел Панов.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени