Connect with us

Гербери

ГЕРБ-Варна с призив към кмета: Представи публично документи, че не участваш в офшорки

Published

on

ГЕРБ-Варна призова кмета Благомир Коцев да представи публично всички документи, доказващи дали има или не участие в офшорни компании в Малта и на Маршаловите острови. Проверка за това след сигнали извършва Общинската избирателна комисия, която е направила запитвания до търговските регистри на двете държави и със свое решение даде срок на Коцев до до 1 февруари да даде  писмено разрешение за официално извлечение от регистъра на Малта и до 7 февруари да предостави документи, че в законоустановения срок са предприети необходимите действия за прекратяване на участието му в 9 дружества.  

„Вместо да се крие зад истерични пиар постове, Благомир Коцев да представи публично всички документи, свързани със скандала „Офшорки гейт“! Гражданите на Варна заслужават да научат цялата истина за бизнес интересите му в Малта и на Маршаловите острови, въпреки опитите на разни „морално извисени“ медии и журналисти да омаловажат скандала“, пише в разпространена до медиите позиция на ГЕРБ-Варна. От партията посочват като интересът фактът, че проверката на ОИК по сигнал за  несъвместимост на длъжността на Коцев заради участие в офшорки е от 18 януари, но той е реагирал, едва след като по темата се вдигна медиен шум.

„Той отпраши спешно за чужбина, като заряза дори проектобюджета на Варна, който бе внесен в Общинския съвет от негов заместник. Опитите да се замаже скандалът продължиха с атаки срещу Общинската избирателна комисия, която за Коцев изведнъж стана „орган, употребен за политически реваншизъм“. Напомняме, че  същият този „орган“ го провъзгласи за кмет, а в него има представители на всички партии, включително и на ПП/ДБ. И най-важното: според публикуваните протоколи от заседанията на ОИК № 38 и 39 решенията за проверка за участие на Коцев в офшорки на Малта и Маршаловите острови са взети почти единодушно, включително и с гласовете на представителите на ПП/ДБ”, се посочва в позицията на ГЕРБ, предава „Труд“.

След като се разбра за решението на ОИК за проверка, преди ден Благомир Коцев отговори с пост във фейсбук, в който декларира, че няма участие нито в български, нито в чуждестранни фирми още от 2022 г., когато стана областен управител на Варна.    

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени