Connect with us

Гербери

Борисов с взривяващ коментар: Президентът дали мисли, че имаме толкова къса памет?

Published

on

Не участвам в отношения. Не мога да разбера президента дали мисли, че имаме толкова къса памет. Помня ярките му политически фигури в неговите служебни кабинети – Весела Лечева, Янаки Стоилов, Крум Зарков. Цялото БСП се изсипваше в служебното му правителство и казваше, че е неутрално.

После правеше партии с тези назначения. Създаде партията на Стефан Янев, създаде ПП. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Тутракан, предаде Блиц. 

„Изобщо не ме интересува кой ще е външният министър. Толкова много работихме, за да се случи всичко това. Радев изопачава истината относно неговите служебни правителства. Правеше договори, които сега се караме трябваше ли публично оповестят или не. Ако иска, ярки червени личности да управляват. Върна внуците на ДС в София“, каза още той ядосано. 

„На сила нищо не се случва. Срамно е това, което правят ПП-ДБ. Дани Митов е от тях. Той дойде в ГЕРБ, за да може да е мост между партиите.

Защо Радев не каза: „Абе от къде на къде Гвоздейков и Цоков ще останат? Изведнъж него и Йотова ги интересува само външния министър. 

„Искам да остане този външен министър и да си носи Радев отговорността. И да си носи всички провали през последните три години“, гневно заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ припомни за „ала-балата“ с президента. 

„Толкова ли са важни изборите в чужбина? Изведнъж станали много важни. Три години подред ги побеждавам с министър Рашков и Демерджиев, които са техни. Отхвърлям и искам да остане този министър. Да си носи Радев отговорност, както за всички други провали на служебните кабинети“, разгневи се той. 

„Христо Иванов и Делян Пеевски направиха промените в Конституцията. Те трябва да носят отговорност за тях. На Дани Митов са му предложили.

Той ми се обади и ме пита дали да приеме, казах му да приеме. Не допуснах, че това ще е политически проблем, като знам Радев, Корнелия Нинова какво правиха в годините. Сигурно много мощен натиск върху вас се осъществява, но трябва да се знае истината.

Аз отговарях на партийни въпроси на партийно мероприятие. Да, ние носим отговорност също за Конституцията. Не виждам какво ще подкрепя вече на ППДБ. Проблем в съдебната реформа, в Конституцията, във всичко“, каза още Борисов. 

Той каза, че не вижда как повече ще подкрепи ПП-ДБ, защото са се провалили във всичко, с което са се захванали. 

„Трябваше да правим същите номера както ПП-ДБ. Да изляза като Кирил Петков и да кажа, че изключвам Дани Митов и да не нося отговорност. Както те се отрекоха от Гвоздейков“, завърши лидерът на ГЕРБ. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени