Connect with us

Парламент

Нинова обяви нещо страшно в НС: Тези хора са осъдени за убийства, изнасилвания, грабежи и пране на пари

Published

on

Председателят на парламентарната група на БСП Корнелия Нинова обяви от трибуната на Народното събрание, че от Мюнхен към България са репатрирани с малък чартър 23-ма мигранти. Шестима от тях са осъдени „наред с други неща за убийство, непредумишлено убийство, тежка телесна повреда, сексуални престъпления, отежняващи грабежи, пране на пари“, предаде „Епицентър“.

Лидерът на БСП се позова на документ на Баварската държавна служба за убежище и регистриране, а справка на „Дневник“ показа, че става дума за прессъобщение на сайта на институцията. Преводът на Нинова от немски на български изглежда да е коректен.

„Беше и е важно за Държавната служба по убежища и репатриране по всяко време да дава приоритет на връщащите се престъпници, които трябва да напуснат страната, подчерта Аксел Щрьолайн, президент на Баварската държавна служба за убежище и регистриране“, цитира Нинова още от прессъобщението, публикувано на 8 февруари.

Нинова използва съобщението, за да атакува управляващите за договорените условия за присъединяване на България към Шенген и попита дали е ставало дума за това, „че ще се предпочитат“ престъпници. Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел отговори: „Информацията ще бъде проверена, но реферира към Министерството на вътрешните работи“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени