Connect with us

Нюзрум

След като Бойко ги скастри, че вместо да работят, само летят със самолети: От МС признаха за визитата на Денков в САЩ

Published

on

Министерският съвет подготвя посещение на премиера Николай Денков в САЩ, но все още няма потвърждение за дати на такава визита.

Това признаха от правителствената пресслужба, след като по-рано в четвъртък Бойко Борисов атакува премиера и министрите, че вместо да работят, само летят със самолети.

„Забелязвам едно пътуване из страната. Чувам за едно подготвяно пътуване до Щатите, в което не виждам никаква логика 15-20 дни преди смяната на управление, в случая с премиер, недоговорени министри, още не е минала тяхната оценка от управляващите. От едната страна ми се задава въпрос защо участвам в сглобката, а от другата ми казват „Нашите министри ще продължат да управляват, ще правят каквото искат, ще пътуват, където си искат“.

Министри с по 30-40-50 хиляди командировъчни платени. Страховито разхищение в правителството. Аз си спомням ядките в правителствения самолет, комисия в парламента правихте, а сега самолет след самолет лети“, каза Бойко Борисов.

По думите му пътуването щяло да продължи 5-6 дни и да участват военният министър Тодор Тагарев, който се върна от САЩ преди две седмици, енергийният министър Румен Радев и финансовият Асен Василев.

От правителствената пресслужба потвърдиха, че наистина има разговори за посещение на делегация начело с премиера Денков във Вашингтон.

„Работно посещение на акад. Денков в САЩ е сред планираните ангажименти по принцип поради важността на взаимоотношенията на България със САЩ. Няма финално решение за датите на посещението“, уточниха от правителствената пресслужба, предава „Лупа“.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени